Salı, Mart 25

Turkuazın gücü adına!

Sonunda basına da tanıtıldı yeni formalarımız. Formalarımız diyerek sahiplendim ama ne kadar bizim orası tartışılıyor tabi. Turkuaz formanın bir sorun kabul edilip bolca tartışıldığı zamanlarda bir post yazmıştık, şimdi önümüze de koydular gerçeğini. Her kafadan ayrı bir ses hala geliyor. Beğeneni, beğenmeyeni, çakma diyeni, Avusturya bayrağına benzeteni, her telden.
Asıl tartışılması gereken konu ne acaba, formanın güzel olup olması mı, bizden olması mı, bize olması mı? Güzelliğin dışındakiler sanırım daha önemli. Forma bizden gibi durmuyor ama bize olduğunu söylüyorlar, güzelliği ise göreceli. Hal böyle olunca Nike'ın diğer ülkeler için yaptığı yeni kreasyonlara da bakmak lazım geliyor. Ancak ondan sonra net bir karar vereceğiz millet olarak.Tartışmaların bollaştığı zamanlarda fırsatı iyi değerlendiren formamigeriver.com'cuların isteği de bir anlamda gerçekleşmiş, ortadan bantlı forma yapmışlar bize ancak ay-yıldızı yok, yerine numara var. Nike'ın Total99'uyla başlayan ve hala da devam eden formanın ön yüzüne numara koyma geleneği var, sebebini anlayamadım, hakem kart verirken arkayı dönmenin terbiyesizlik olacağını mı düşünüyorlar nedir bilmem.
...
Kişisel görüşlerim; turkuaz forma fikrini ilk duyduğumda hoşuma gitmişti, şimdi de çok farklı düşünmüyorum, ticari açıdan da, kültürel açıdan da, sportif açıdan da mantıklı geliyor bana. Kırmızı forma ise olmamış. Ya adam gibi nostalji yapsaydık, ya da modern bir çizgi oturtsaydık. Arada kalmış kuşak çocukları gibi boynu bükük olmuş forma. Kaleci kazakları ise bir hoş. Volkan'ın üzerindeki siyah kazak tüm podyumun pasını kirini toplamış.
..
Giyindik kuşandık, boşa gitmesin diyerek postu noktalıyoruz.

Hiç yorum yok: