Pazartesi, Nisan 27

Giggs, 1991, Savignon-red

18 sene evvel, 91 senesinde Everton'a karşı giymiş ilk kez formayı Old Trafford'da. Geçen süre zarfında 4 FA Kupası, 3 Lig Kupası, 2 CL Kupası almış, 10 kez kazanılan lig şampiyonluğu da çerez niyetine. ManU formasıyla 800. maçına çıkacak Arsenal karşısında forma giyerse. Dile kolay, 800 üst düzey maçtan bahsediyoruz burada.

İşte bu adam kariyerinde ilk kez yılın futbolcusu ödülünü kazanıyor Ada'da. Seçimi yapanlar "Profesyonel Futbolcular Birliği" üyeleri. Bir anlamda "ustalara saygı" olarak bakmak mümkün bu ödüle tabi ama bu güne kadar bu adamı onore etmemek de sistemin hatası. Giggs'in shortlistte geride bıraktığı isimler arasında Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Cristiano Ronaldo, Edwin van der Sar ve Liverpool'un Steven Gerrard'ı var.

Giggs'in aldığı bu büyük ödülün yanında bir de Villa'lı Ashley Young'ın aldığı "yılın genç oyuncusu" ödülü de kaydadeğer. Gençlerin shortlistinde de yine Villa'dan Gabriel Agbonlahor, ManU'dan Johnny Evans ve Rafael Da Silva, Spurs'ten Aaron Lennon ile Manchester City'den Stephen Ireland vardı.

PFA'in seçtiği yılın takımında da 6 ManU oyuncusu yer alıyor. Premier League'in en iyileri ve alt liglerin en iyi 11'leri aşağıda;

Yılın Premier League 11'i: Edwin Van der Sar (Manchester United), Glen Johnson (Portsmouth), Rio Ferdinand (Manchester United), Nemanja Vidic (Manchester United), Patrice Evra (Manchester United), Ashley Young (Aston Villa), Steven Gerrard (Liverpool), Ryan Giggs (Manchester United), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Nicolas Anelka (Chelsea), Fernando Torres (Liverpool

Yılın Championship 11'i: Keiren Westwood (Coventry), Kyle Naughton (Sheff Utd), Roger Johnson (Cardiff), Richard Stearman (Wolves), Daniel Fox (Coventry), Michael Kightly (Wolves), Stephen Hunt (Reading), Joe Ledley (Cardiff), Jordi Gomez (Swansea, on loan from RCD Espanyol), Sylvan Ebanks-Blake (Wolves), Jason Scotland (Swansea).

Yılın League One 11'i: Joe Murphy (Scunthorpe), Neal Eardley (Oldham), Jack Hobbs (Leicester), Sean O'Hanlon, Dean Lewington (both MK Dons), Fabian Delph (Leeds), Matt Oakley (Leicester), Chris Taylor (Oldham), George Boyd (Peterborough), Rickie Lambert (Bristol Rovers), Matt Fryatt (Leicester).

Yılın League Two 11'i: Scott Shearer (Wycombe), Neil Austin (Darlington), Simon King (Gillingham), David McCracken (Wycombe), Tom Kennedy (Rochdale), Omar Daley (Bradford), Dany N'Guessan (Lincoln), Ben Davies (Shrewsbury), Tommy Doherty (Wycombe), Andy Bishop (Bury), Grant Holt (Shrewsbury).

Hiç yorum yok: