Salı, Ocak 26

Erhan Telli olmamak için!

Kadir Has Üniversitesi, Spor İletişimi Sertifika Programı'nı 3. kez düzenliyor. İkincisine katılmış biri olarak doğru kullanıldığında çok verimli olacak bir enstrümana benzetebilirim. Derslerde anlatılanlarla sınırlı kalmayıp dersi anlatanların peşinden gidenlerin en azından vizyonlarını geliştirdiklerine şahidim. Bir yerlerde spora gönül verdiyseniz, içinizde bu sektörde yer almak için kıpırdayan bir şeyler varsa, yeşil sahaların anlamı büyükse, medya gelişim arenası ise bu programa katılmak iyi olacaktır. Hele ki Erhan Telli'lerin cirit attığı bir dünyada bu işi bilenlerin tedrisatından geçmek farzdır.


''Kadir Has Üniversitesi Spor Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi, iki yıldır devam ettirdiği Spor İletişimi Sertifika Programı'na, 2009-2010 akademik yılında da devam ediyor.

Sporun ve özellikle futbolun her geçen gün profesyonelleştiği günümüzde, spor endüstrisi ülkemizde de hızla büyümeye devam ediyor. Bu büyümeye paralel olarak özellikle spor iletişimi konusunda iyi yetişmiş spor yöneticisi ve donanımlı elemanlara her zaman olduğundan daha fazla ihtiyaç duyuluyor.

Kadir Has Üniversitesi, haftada 70 saat spor programı olan, ulusal gazetelerde 100'ün üzerinde spora sayfa ayrılan ve futbol pazarının büyüklüğü 500 milyon Euro'yu aştığı ülkemizde, bu yıl 3. kez düzenlenen Spor İletişimi Sertifika Programı ile sektöre destek vermeye devam ediyor. Sertifika programı, medya kuruluşları ve spor endüstrisi içinde bulunan basın-halkla ilişkiler departmanlarında, Türkçe'yi doğru kullanan, habercilik ve gazeteciliğin etik kurallarını özümsemiş, iletişim ve spor hukukunun temel ilkeleri hakkında bilgi sahibi ve sporun her alanıyla ilgilenen bilinçli gazeteci ve donanımlı yöneticinin yetişmesine katkıda bulunarak, spor iletişimi konusunda eğitim ve öğretim eksiğini kapatmaya yönelik destek vermeyi amaçlıyor.

Bu sene de Dr. Levent Bıçakcı'nın yönetiminde hazırlanan Spor İletişimi Sertifika Programı, başladığı günden günümüze programa katılan 20 öğrencisine iş ve 40 öğrencisine staj imkanı sağladı. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, UEFA Halkla İlişkiler ve İletişim Departmanı Direktörü William Gaillard, gibi önemli isimler bilgi ve birikimlerini paylaşmak için Kadir Has Üniversitesi'nde bir araya gelmeye devam ediyor. Ayrıca, Dr.Levent Bıçakcı, Atilla Gökçe, Mehmet Demirkol, İbrahim Altınsay, Zeki Çol, Okay Karacan, Fuat Akdağ, Mert Aydın, Mithat Bereket gibi önemli isimler, spor iletişimi dünyasında öne çıkacak, mesleğe farklılık kazandıracak yeni yüzler ve isimleri bulmak için, sertifika programına destek veriyor.

Önkayıt son gün: 29 Ocak
Sınav tarihi: 30 Ocak
Sınav Saati: 10:00
Sınav Yeri : Cibali Kampüsü
Son kayıt: 5 Şubat
Derslerin başlangıcı: 6 Şubat
Başvurular için sporiletisim@khas.edu.tr
Detaylı bilgi ve online başvuru formu için tıklayınız.''

Hiç yorum yok: