Çarşamba, Kasım 11

The spirit of Highbury

Eski stadı bırakıp yenisine geçmek hep sancılıdır, son dönemde özellikle de İngiliz kulüplerinin hızlandırdığı bu dönüşüm futbolun ruhu ile çelişki içerisinde olsa da, artık iyiden iyiye başarıya endekslenmiş oyunun gelirleri artırma yaklaşımı doğrultusunda kaçınılmaz. Endüstriyel futbola bulaşmış kulüplerin ya yeni bir stadyumları var, ya da ceplerinde hazır bekleyen projeleri. Türkiye'de de büyük kulüplerin bu daire içinde yer aldıklarını hatırlayalım.

Endüstriyel futbol ve gerçek futbolun ruhu karşı karşıyadır ya hani, birbirlerini yemek isterler. Endüstriyel kısmın temsilcisi Nike harika bir çalım atıp futbolun ruhunu alıvermiş içine. İrite etmeden ve tarihe saygılarını sunarak.

1913-2006 arası Highbury efsanesine katkıda bulunan oyuncu ve menajerleri dev bir posterde toplamış ve Emirates'in köklerini unutmaması için de stad girişinde özel bir yere konumlandırılmış. Beşiktaş'ın 100. yıl formasındaki gibi bir vefa olarak da düşünmek mümkün.

Posterde toplam 482 oyuncu ve 14 menajer var. Fotoğrafı bulunamayan 4 oyuncu için kulüp resmi talepte bulunmuş ve taraftarlarından yardım istiyor. Böylece taraftar direk işin içine çekilmiş oluyor. Siyah-beyazdan Arsenal kırmızısına doğru bir renk açılımı eşliğinde Highbury ruhunun hikayesi bu videoda sizlerle..

Hiç yorum yok: