Çarşamba, Kasım 11

2016 Avrupa Şampiyonası senaryoları

Türkiye'nin göz diktiği sayısız uluslararası etkinliklerden sadece bir tanesi bu 2016 malumunuz. Ne Olimpiyatlar, ne Dünya Kupaları düzenledik sonuçta, bunu da alacağız diyerek var gücümüzle çalışıyoruz(!)

Neyse efendim olay şu ki, Avrupa Şampiyonaları'nda aynı şehirden 2'den fazla stadyuma izin verilmiyor. İstanbul'un hali hazırda 2 büyük stadyumu var organizasyona uygun. Olimpiyat Stadı ve Saracoğlu. Önümüzdeki yıl bir aksilik olmazsa bu listeye bir de Aslantepe Telekom Arena eklenecek.


İşte ne olacaksa ondan sonra olacak. Kadıköy'ün lokasyon itibariyle uzun soluklu bir aktivitede ciddi trafik ve yoğunluk sıkıntısı yaşayacağı malum. Avrupa yakasındaki stadların lokasyonları itibariyle böyle bir ihtimal daha uzak görünüyor. Yani bu şu demek; Fenerbahçe'yi ''diğerleri''nden bir basamak yukarıya çıkaran endüstriyel başarısının temelindeki yapı olan ve Galatasaray'ın sportif başarılarının önünde konumlandırılan Saracoğlu Stadyumu, Galatasaray'ın Aslantepe'sine bayrağı devredecek. O tarihe kadar Fenerbahçe tarafından Avrupa'da bir kupa alınamazsa da, Galatasaray zihinlerde Fenerbahçe'nin önüne geçmiş olacak. Bu esnada Beşiktaş'ın hala başkanlık seçimleriyle meşgul olacağını düşünerek onlara değinmemeyi seçiyorum.

Konuyu tekrar genişletelim, 2016 için İstanbul'da bolluk varken diğer şehirlerde ne var? Kadir Has Stadı var evet, bir de projeler var. Türk futbolunun ilerleme eğrisiyle benzerlik gösteren projeler. Belli aralıklarla ortaya çıkan, ballandıra ballandıra anlatılan, senenin yarısından fazlasında aktif olan meşhur projeler. 2016'ya kadar bu projelerin de uygulamaya konması gerekiyor sayın yetkililer(!) Yoksa istediğimizle kalacağız yine, yeni, yeniden.

Hiç yorum yok: