Cuma, Eylül 9

The Curious Case of İzmirspor!

Türk futbolu üzerine çok güzel analizleri ve engin bilgisi olan İzmirspor taraftarı Erdinç Sivritepe'nin TFSYT mail grubuna gönderdiği bir maili aynen aktarıyorum.

Benjamin Button'ın hikayesinden çok daha enteresan olaylar var ülke futbolumuzda.

İzmirspor geçen yıl Bölgesel Amatör Lig'de oynamış ve İzmir'den üç takımın katıldığı grupta ikinci İzmir takımı olmuştu. Statüye göre ikinci takımlar bulundukları ilin bir takımı ile play-off maçı yapıyorlar kazanan Bölgesel Amatör Lig'de oynuyor. Üçüncü takımlar doğrudan ilinin amatör ligine düşüyorlar. (Not: 4 takımla bu ligde oynayan illerde bazı durumda hiç takım bile düşürmüyorlar ya o da bir başka acayip durum)

Her neyse TFF ligleri tescil ettikten sonra doğrudan küme düşen İzmir'in üçüncü takımı Foça Belediye itiraz etti ve İzmirspor'da oynayan Afrikalı bir oyuncunun oturma izninin bittikten sonra iki maçta oynatıldığını ve bu maçlarda hükmen yenilmesi gerektiğini ileri sürdü. Disiplin kurulu reddetti ama Tahkim Kurulu itirazı haklı buldu ve İzmirspor'u küme düşürdü.
İzmirspor hem itirazın zamanında yapılmadığını hem de bu oyuncunun bir Türk ile evli olduğu için oturma izni gibibir problemi olmayacağını ileri sürerek Amatör Disiplin Kurulu'na itiraz etti. Sonrasında İzmirspor haklı bulundu ve Foça Belediye yeniden küme düşürüldü.

Foça Belediye yeniden Tahkim'e gitti ve Tahkim bu defa ne Foça'yı ne İzmirspor'u dinlemeden "biz zaten karar vermiştik, siz de uygulamak zorundasınız" diyerek hem Amatör Disiplin Kurulu'na hem de İzmirspor'a fırça attı.

Bu arada Foça Belediye ile İzmir Amatör Ligi'nden Yeşilova bu süreç sonucu ortaya çıkan play-off maçını oynadı. 1-1 biten normal süreden sonra Foça Belediye penaltılar sonrasında maçı 5-1 kazandı.

Federasyon değiştikten sonra ise hikaye yeniden başladı. İzmirspor tekrar itiraz etti. Yeni Tahkim Kurulu bu defa görüşmeyi kabul etti ve İzmirspor'u haklı buldu. Amatör Kurul da bu defa İzmirspor ile Yeşilova'nın play-off maçı yapmasını istedi.

İş burada çok daha güzelleşiyor. İşte bu play-off maçı bugün oynandı. (07.09.2011)
İzmirspor 9. dakikada 1-0 öne geçti ama Yeşilova maçı 1-1'e getirdi ve normal süre eşitlikle sonuçlandı. Uzatmalara geçildi. Uzatmaların 112. dakikasında İzmirspor'un kalecisi Vedat ceza sahası dışında topa elle müdahele edince kırmızı kartla oyundan atıldı. Uzatmaların bitimine 8 dakika kalmış olduğu için zaten üç oyuncu değiştirilmişti. Orta saha oyuncusu Cenk kaleye geçti ve sekiz dakikanın golsüz sona ermesiyle maç 1-1 sonuçlanmış oldu ve penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı atışlarında İzmirspor'un orta sahadan kaleye geçen oyuncusu Cenk büyük bir handikap olacak gibi görünüyordu ama bu oyuncu tam iki tane penaltı kurtardı ve de daha sonra penaltı atışlarından birini de gole çevirerek tam anlamıyla kahraman oldu.
İzmirspor penaltılarda 3-1, toplam skorda 4-2 ile maçı kazandı ve Bölgesel Amatör Lig'e dönüş yaptı.

Futbol güzeldir diyerek bitirelim ve aşağıdaki linkleri ekleyelim;
Ajansspor: İzmirspor-Yeşilova maçı
Yeni Asır: Oturma izni olmadığı iddia edilen Nijeryalı Sani Gideon Adinoy'un aşk hikayesi!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

İzmirspor taraftarı olarak düzeltmek istedim müsaadenizle.Oturma izni olmadığı iddia edilen oyuncu Sani değil Friday Nsisong Enyong'dur.
Sani Gideon Adinoy bu sezon Akhisar Bld.'de başarılı bir sezon çıkartmaktadır.Bu arada orada bulunmak,o heyecanı tatmak çok güzeldi.Erdinç Sivritepe'ye de selam ve şükranlarımı iletiyorum.
U.Orhan KARAKÖPRÜ