Cuma, Mayıs 1

Yeni Anelka vs. Yeni Zidane

Franck Ribery. Türkiye'ye geldiği günlerde "1 alana 1 bedava" kampanyasının ürünü diyenler oldu, Fransız Anelka'nın yanındaki eşantiyon muamelesi gördü, ağır başladı ama hızlı bitirdi Türkiye'deki kariyerini. Fenerbahçe'ye karşı alınan 5-1'lik kupa finali galibiyetiyle ülkemizde oynadığı futbolun zirvesini gösterdi, sonrası malum 2 sezon ülkesinde top koşturdu ve Bayern yolları gözüktü. Koca Alman takımını tek başına sırtladı çokça, her daim sempatikti futbolsever için ancak oynadığı kulübün taraftarını üzebilecek açıklamalardan da geri durmadı hiç, şöyle olursa giderim, böyle olursa kaçarım, asarım, keserim falan falan.


Anelka'nın eşantiyonu muamelesi görüğü türkiye'nin çok ötesine geçip, dünyanın Anelka'nın önüne koyduğu bir adam olup çıktı Ribery "the Scarface." Karakter olarak da benzerlikler sergiliyor genç Nicolas ile. Gerçi Anelka'nın performansı çok inişli çıkışıydı ve küsmeleri meşhurdu, Ribery bu anlamda biraz daha upgrate edilmiş versiyon olarak gözüküyor. İşte bu noktada da Ribery'e Zidane muamelesi yapılması kaçınılmaz oluyor. Zidane sonrası düşüşe geçen Fransa'nın kurtarıcısı olmak Ribery'nin ellerinde, en azından algı bu yönde. Scarface'in bir sonraki adımı Anelka-Zidane paradoksunu biraz daha netleştirecek ki aşağıda bahsi edilen adım dereceyi fena halde yükseklere çekiyor.

ElMundo Deportivo, Ribery'e Barça forması giydirmiş. Ribery'nin menajeri Alain Migliaccio'nun Ibıza açıklarında pazarlıklara başladığı da yazılmış kaynaklarda. Muhtemel senaryolar içinde en makulu 25 milyon euro artı Hleb gibi görünüyor bana Ribery için. Ribery geldikten sonra Henry ne yapar 32 yaşın olgunluğuyla bilemem ancak Messi-Ribery kanatları bu seneye rahmet okutur rakipler için, bu da kenarda dursun.

1 yorum:

alperensaylar dedi ki...

25 milyon avro artı hleb'e van bommel'i bile vermem, kar değil zarar olur bu bayern için:)